Kérdezz-felelek

Tisztelt Doktor Úr! A lànyom 9 éves napi szinten minimum 1x bepisil. Nappal. Iskolàban játszótéren de ugyanígy otthon is. Nem mondhatom azt hogy ő volt már megbizhatòan szobatiszta kivétel az éjszaka , ami egész pici korátòl -2,3 honap- nem okoz problémàt ugyanugy mint a délutáni alvàs sem. Nyugodt szívvel "üldögél benne" , természetesen tagadja minden esetben. Székletével nincs gond, a vizeletürés viszont hasprés nélküli hol sürgetőbb hol nem. Elmondása esetén ő nem érzi az ingert csak akkor mikor màr becsurgott. Szeretnénk a kivizsgálásokat elindìtani a programba bekerülni. A legközelebbi kòrhàz nekünk is Kistarcsa de nekünk még nincsenek vizsgálati eredményeink. Hogyan indítsam a dolgokat? Köszönettel Sz. D.
Szabo Diana

Kedves Anyuka!

A leírt tünetek alapján a kivizsgálás mindenképpen indokolt. A Vizelési Tréning Programba a bekerülés csak előzetes vizsgálatok után lehetséges. Kistarcsán a programunk zajlik.

Mivel nem írt lakhelyet, a kistarcsai közelség miatt feltételezem, hogy Budapest sincs távol Önöktől, ezért keresse a panaszával az STE I. Gyermekklinikán Dr. Kelen Kata doktornőt, Enuresis ambulancia, Bókay János u. 54. Rendelési idő: péntek 9-12 óra, időpontkérés: 06/1 3343186/52667 (háziorvosi beutaló szükséges)

Amennyiben programunk segíteni tud a gyermekén, akkor természetesen a vizsgálatokat követően bevesszük Őt.

Üdvözlettel:

Dr. Juhász Zsolt PhD
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Kisfiam (8 éves) elég későn lett teljesen szobatiszta( 6 éves koráig éjszaka bepisilt). Jelenleg gasztroenterológiai felügyelet alatt van, feltehetően hasnyálmirigy enzim elégtelenség áll fenn. A tej és tojásterhelések során, amennyiben nem kap Kreon pankreász enzimet, úgy kb 5-10 percenként rohangál a wc-re, ilyenkor strigulákat húzok, de 25 után már nem is húzom tovább. Vizelet foltokat is találok az alsóneműjén. Azt mondja, hogy nagyon erős ingere van, annak ellenére, hogy csak pár csepp ürül. Ha kap enzimet, akkor ilyen gond nem fordul elő, akkor is sűrűbben jár az átlagnál kb napi 8. Az emésztés elégtelensége okozhat ilyen tüneteket? Válaszát nagyon köszönöm!
Szati

Kedves Anyuka!

Az Ön által említett Kreon hatására kialakuló vizelési gyakoriság fokozódásáról még nem hallottunk. Megkérdeztük a Pécsi Gyermekklinika Gastroenterológiai osztályvezetőjét, de nem tartja elképzelhetőnek ilyen tünetek létrejöttét a gyógyszertől, hisz ez agy bélben oldódó enzimeket tartalmazó készítmény.

Úgy gondoljuk, hogy az amúgy is leírt sűrűbb vizelés a stresszhelyzetben még fokozódik.

Javasoljuk a gyermek vizsgálatát a területi vesegondozóban, ahol vizeletleoltás, UH vizsgálat végzése lenne szüksége, vizelési napló vezetése mellett. Ezeket követően szükség lenne egy urodinámiás vizsgálatra, amit vagy Budapesten, vagy Pécsen lehetne elvégezni. Az eredmények birtokában tudnánk kezelési javaslatot felállítani.

Amennyiben segítségre lenne szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot koordinátorunkkal a 30/570-1779telefonszámon!

Üdvözlettel:Dr. Juhász Zsolt PhD

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődnék, hogy Budapesten is elérhető-e a programjuk? Esetleg tudnak e ajánlani megfelelő szakembereket a fővárosban.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
 Dorina

Ági Dorina

Tisztelt Hölgyem!

A kérdéséből sajnos nem derült ki, hogy milyen probléma miatt keres Budapesten szakembereket!

A programunk Budapest környezetében is elérhető, de az abba való bekerülés előzetes vizsgálatok után lehetséges.

Kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a koordinátorunkkal a a 30/570-1779 telefonszámon!

Üdvözlettel:

Dr. Juhász Zsolt PhD
Tisztelt Szakértő! Segítségét kérném! Kisfiam 10 éves , szinte minden éjjel bepisil! Voltunk már vizsgálatokon, de kórosat nem találtak! Ultrahang vizsgálat lelet: A vesék eltérés nélkül. A kismedencében szabad hasi folyadék nem látható! A hólyag telt, ép kontorú, fala körkörösén enyhén vastagabb 3 mn-es, bennéke tiszta Mictio utan residuum nem látható. Heim Pál kórház urológia, Uh leletet látva, vélemény: Uh: kissé vastagabb hólyagfal 3 mm Mai uroflowmetria: kis mennyiség ürítése mellett jó intezitású vizelés,reziduum nincs. Jav: este 1/2 ditropan 2 hónapig, napközben 2 óránként vizeljen. Kontroll panasz esetén, ill 2 hónap múlva uroflowmetria tervezett! Amikor visszanentünk az Uh lelettel, vettek mintát vizelettenyésztésre! Annak az eredményét csak telefonon kaptam, ami negatív volt! Azóta nem mentünk még vissza! Szedte a ditropant , igaz csak egy hónapig, akkor enyhültek a panaszok, de ahogyan abbamaradt a gysz szedése, újra panaszok lettek! Kérném a segítségét hova forduljunk orvoshoz! Köszönettel László Andrea
László Andrea

Kedves Anyuka!

Ha figyelmesen elolvassa a honlapunkon írtakat, akkor láthatja, hogy a programunk nem az éjszakai bevizelés, hanem a nappali vizeletinkontinenciával foglalkozik. Mindezek ellenére szeretnénk Önnek segíteni. Kérjük olvassa el ezt az összefoglalót (kattintson rá az aláhúzott szövegre). Budapesten keresse a panaszávalaz STE I. Gyermekklinikán Dr. Kelen Kata doktornőt, Enuresis ambulancia, Bókay János u. 54.

Rendelési idő: péntek 9-12 óra, időpontkérés: 06/1 3343186/52667 (háziorvosi beutaló szükséges)

Üdvözlettel:

Dr. Juhász Zsolt PhD