Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Kedves Doktor Úr!

  Másfél éves kislányom tegnap délutántól ma reggel pisilt egy kicsit. Nem tudjuk letteni mert csak sír. Mi lehet a probléma?

  Tisztelt Levélíró!

  Nagyon valószínű, hogy a fájdalmas vizelés hátterében vizeletfertőzés vagy esetleg a kisajkak összetapadása állhat. Az összetapadás miatt néhány csepp vizelet mindig maradhat a szeméremajkak között, mely a terület felmaródását, fájdalmat okozhat.Javaslom, hogy keresse fel gyermekorvosát, aki a fenti problémákban segíteni tud.

  Köszönettel!

  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Unokám másfél, éves tegnap délutántól egy picit pisilt. Ha mozgatjuk nagyon sír. Mi lehet a probléma?

  Tisztelettel: Horváth Zsoltné

  Tisztelt Horváth Zsoltné!

  A panaszok hátterében lehet vizeletfertőzés vagy a fityma gyulladása, ami fájdalmas vizeléssel járhat. Javaslom, hogy gyermekgyógyászhoz vagy gyermeksebészhez vigye az unokát első vizsgálatra.

  Köszönettel!

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Tisztelettel kérem önök segítségét!

  10 éves leány unokám minden éjjel bepisil. Hasi ultrahang vérkép negatív. Hová merre forduljunk? A megoldáshoz levelüket várom Salgótarjánból, címemre.

  Hálás köszönettel: Marika mama

  MARIKA MAMA

  Kedves Marika Mama!

  Javaslom, hogy elsőként keressen fel gyermeknefrológust. A specialista minden megyeszékhelyen a gyermekosztályon vagy szakrendelésen megtalálható. Néhány vizsgálattal kideríthető, hogy mi áll a panaszok hátterében és a megfelelő kezelés ez alapján megkezdhető.

  Köszönettel!

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Tisztelt Cím!

  Én már felnőtt vagyok, 3 gyermek anyukája, mégis a saját problémám ügyében írok. Már voltam nőgyógyásznál, urológusnál, belgyógyásznál, de senki sem tudott választ adni a kérdésemre.

  Az Önök oldalán leírtakból arra következtetek, hogy Önök talán tudnának válaszolni rá. Gyermekeim megszülése óta (2003, 2005, 2006) nagyon sűrűn járok pisilni (1-másfél óránként, néha még gyakrabban is). Inkontinencia csak ritkán tapasztalható, pl erős tüsszentésnél. Ha rákényszerülök, hogy visszatartsam a vizeletet, mert nincs lehetőség wc-re menni, sokszor nehezen, kis sugárban indul el a vizelet, hasprést kell alkalmazni a megfelelő eredményhez.

  Az urológus által elvégzett ultrahang nem mutatott ki eltérést, azaz a hólyag megfelelően kiürült. Az urológus azt mondta, valami miatt érzékenyebb a hólyagom, de nem tudja, miért.

  Nemrég voltam teljes hasi ultrahang vizsgálaton (más problémák miatt is), az is teljesen negatív lett. A belgyógyász azt mondta, az ultrahang alapján nem lehetséges, hogy a még, vagy egyéb szerv nyomná a hólyagomat. Szerencsére éjszaka nem jelentkezik vizelési inger ami zavarná az alvásomat.

  Néha (családi programok, bizonyos munkavégzések közben) kellemetlen, hogy ilyen sűrűn kell wc-re menni. Segíthet-e ezen a problémán valamilyen torna, vagy tudnának-e egyéb megoldást ajánlani.

  Köszönettel: Fenyvesi Katalin dán, svéd, német tolmács, fordító

  Fenyvesi Katalin

  Kedves Katalin!

  Mint látja mi gyermekekkel foglalkozunk, gyermekgyógyászok vagyunk, de megpróbálunk segíteni Önnek. A tünetei hólyagműködési zavarra utalnak, ami kezelhető, de előtte pontosan diagnosztizálni kell a működési zavar típusát. Erre Magyarországon több Urológiai Osztályon urodinamikai labor és szakember gárda áll rendelkezésre.

  Nem ismerjük a lakóhelyét, de Budapesten a SE Urológiai Klinikán Dr. Majoros Attila, Pécsett a PTE KK Urológiai Klinikán Dr. Pytel Ákos felkeresése segítséget jelenthet a problémái megoldására.

  Üdvözlettel: Dr. Juhász Zsolt

  Dr. Juhász Zsolt PhD

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!