Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Tisztelt Dr. Juhasz Zsolt! Kislanyom 6 eves szakralis mielomeningokelevel szuletett amelyett ujszulottkorban megmutottek. Vizelesi es szekelesi problemai vannak. Erdelyben lakunk de szeretnenk egy teljeskoru kivizsgalasra jelentkezni Onnel ha lehetseges. Elore is koszonjuk valaszat!

  Peti Rozalia

  Kedves Anyuka!

  A Vizelési Tréning Program nem foglalkozik kivizsgálásokkal.

  A Pécsi Gyermekklinika Sebészeti osztályán folyik országos szinten a nyitott gerinccel született, vizelet és széklet inkontinenciában szenvedő betegek kivizsgálása és kezelése.

  Több nem Magyarországon született beteget is gondozunk. Amennyiben nem rendelkeznek magyar társadalombiztosítással, abban az esetben a kivizsgálásért fizetni kell az egyetemnek.

  A kivizsgálás megtervezéséhez szükség lenne adatokra arról, hogy milyen eddigi vizsgálatok (UH, cystographia, izotóp vizsgálat, urodinámia, stb.) történtek a gyermeknél. A kivizsgálás hétfő-péntek közt 5 napot venne igénybe, az esetleges kezelés csak ezt követően kezdődhetne meg. Amennyiben ezt igénylik, kérem telefonon vegyék fel a kapcsolatot az asszisztensnőmmel, Fülöp Szilviával, munkaidőben (7.00-15.00) a 36/72/536000 telefonszámon a 37886-os melléket kell beütni. Ő részletes tájékoztatást ad Önöknek a kivizsgálás menetéről.

  Üdvözlettel:

  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Fiam 12 éves.1-2 hete panaszolja, hogy vizelet ürítést követően 1-2 csepp a fehérneműjébe „cseppen”. Vizelése nem fájdalmas,nem „akadozó”, nemiszervén min. fittymaszűkűleten kivül egyébb elváltozás nem látható.

  Kovács Mihályné

  Üdvözlöm! Fontos, hogy a vizeletét ne erőlködve, a vizeletürítést „siettetve” ürítse ki. Próbálkozzon meg az ülő testhelyzetben történő ürítéssel, ellenőrizze, hogy így megszűnik-e a csepegés! Háziorvosuknál jelentkezzenek a panasz miatt!Üdvözlettel,

  Dr. Sándor György
 • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves múlt. Napi rendszerességgel panaszkodik arra, hogy vizelet ürítést követően miután feláll, még jön ún. „utópisi”. Vizeletürítés közben nem erőlködik. Kértem a háziorvostól vizelet vizsgálatot, annak eredménye negatív lett. Kérdésem hogy milyen irányba induljunk tovább? Válaszát előre is köszönöm. Hajós Anna

  Hajós Anna

  Kedves Anyuka! A panaszok hátterében állhat nem kellően alapos „kitörlés”, és a hüvelybe való belepisilés is. Első lépcsőben próbálják meg a vizelést terpesztett lábbal, a nagyajkak széthúzásával kivitelezni és a vizelés után alaposan mossák és töröljék szárazra a gátat. Ha a panaszok ezek ellenére is fennállnak, akkor a területi gyermek nephrológiai gondozóban jelentkezzenek kivizsgálásra. Ha hólyagműködési zavar igazolódik, akkor keressék telefonon a koordinátorunkat. Üdvözlettel: 

  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor úr! A kisfiam 5 éves lesz októberben. Két éves kora óta szobatiszta nappal, de szinte minden éjjel bepisil. A nappali alvásoknál nem. Nem látok javulást, már egy ideje éjfélkor kiviszem pisilni, de így bepisil. Vagy már éjfélig v hajnalra. Mit tegyek? Nincs egy nyugodt éjjelem sem, többször is felkelek megnézni a „pisihelyzetet”.

  Poór Szilvia

  Kedves Anyuka!

  Az éjszakai bevizelés 5-6 éves korig fiziológiás. Hátterében több ok is állhat (kisebb hólyagkapacitás, nem kellően koncentráló vesék, mély alvás). Ezek kivizsgálását a területi gyermek-nephrológiai szakrendelések végzik. Kérjük, a panaszokkal keresse fel az Önhöz legközelebb esőt!
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!