Kérdezz-felelek

Tisztelt Cím!

Én már felnőtt vagyok, 3 gyermek anyukája, mégis a saját problémám ügyében írok. Már voltam nőgyógyásznál, urológusnál, belgyógyásznál, de senki sem tudott választ adni a kérdésemre.

Az Önök oldalán leírtakból arra következtetek, hogy Önök talán tudnának válaszolni rá. Gyermekeim megszülése óta (2003, 2005, 2006) nagyon sűrűn járok pisilni (1-másfél óránként, néha még gyakrabban is). Inkontinencia csak ritkán tapasztalható, pl erős tüsszentésnél. Ha rákényszerülök, hogy visszatartsam a vizeletet, mert nincs lehetőség wc-re menni, sokszor nehezen, kis sugárban indul el a vizelet, hasprést kell alkalmazni a megfelelő eredményhez.

Az urológus által elvégzett ultrahang nem mutatott ki eltérést, azaz a hólyag megfelelően kiürült. Az urológus azt mondta, valami miatt érzékenyebb a hólyagom, de nem tudja, miért.

Nemrég voltam teljes hasi ultrahang vizsgálaton (más problémák miatt is), az is teljesen negatív lett. A belgyógyász azt mondta, az ultrahang alapján nem lehetséges, hogy a még, vagy egyéb szerv nyomná a hólyagomat. Szerencsére éjszaka nem jelentkezik vizelési inger ami zavarná az alvásomat.

Néha (családi programok, bizonyos munkavégzések közben) kellemetlen, hogy ilyen sűrűn kell wc-re menni. Segíthet-e ezen a problémán valamilyen torna, vagy tudnának-e egyéb megoldást ajánlani.

Köszönettel: Fenyvesi Katalin dán, svéd, német tolmács, fordító

Fenyvesi Katalin

Kedves Katalin!

Mint látja mi gyermekekkel foglalkozunk, gyermekgyógyászok vagyunk, de megpróbálunk segíteni Önnek. A tünetei hólyagműködési zavarra utalnak, ami kezelhető, de előtte pontosan diagnosztizálni kell a működési zavar típusát. Erre Magyarországon több Urológiai Osztályon urodinamikai labor és szakember gárda áll rendelkezésre.

Nem ismerjük a lakóhelyét, de Budapesten a SE Urológiai Klinikán Dr. Majoros Attila, Pécsett a PTE KK Urológiai Klinikán Dr. Pytel Ákos felkeresése segítséget jelenthet a problémái megoldására.

Üdvözlettel: Dr. Juhász Zsolt

Dr. Juhász Zsolt PhD

Tisztelettel kérem önök segítségét!

10 éves leány unokám minden éjjel bepisil. Hasi ultrahang vérkép negatív. Hová merre forduljunk? A megoldáshoz levelüket várom Salgótarjánból, címemre.

Hálás köszönettel: Marika mama

MARIKA MAMA

Kedves Marika Mama!

Javaslom, hogy elsőként keressen fel gyermeknefrológust. A specialista minden megyeszékhelyen a gyermekosztályon vagy szakrendelésen megtalálható. Néhány vizsgálattal kideríthető, hogy mi áll a panaszok hátterében és a megfelelő kezelés ez alapján megkezdhető.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Unokám másfél, éves tegnap délutántól egy picit pisilt. Ha mozgatjuk nagyon sír. Mi lehet a probléma?

Tisztelettel: Horváth Zsoltné

anonimus

Tisztelt Horváth Zsoltné!

A panaszok hátterében lehet vizeletfertőzés vagy a fityma gyulladása, ami fájdalmas vizeléssel járhat. Javaslom, hogy gyermekgyógyászhoz vagy gyermeksebészhez vigye az unokát első vizsgálatra.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Kedves Doktor Úr!

Másfél éves kislányom tegnap délutántól ma reggel pisilt egy kicsit. Nem tudjuk letteni mert csak sír. Mi lehet a probléma?

anonimus

Tisztelt Levélíró!

Nagyon valószínű, hogy a fájdalmas vizelés hátterében vizeletfertőzés vagy esetleg a kisajkak összetapadása állhat. Az összetapadás miatt néhány csepp vizelet mindig maradhat a szeméremajkak között, mely a terület felmaródását, fájdalmat okozhat.Javaslom, hogy keresse fel gyermekorvosát, aki a fenti problémákban segíteni tud.

Köszönettel!

Dr. Juhász Zsolt PhD