Kérdezz-felelek

Unokám másfél, éves tegnap délutántól egy picit pisilt. Ha mozgatjuk nagyon sír. Mi lehet a probléma?

Tisztelettel: Horváth Zsoltné

anonimus

Tisztelt Horváth Zsoltné!

A panaszok hátterében lehet vizeletfertőzés vagy a fityma gyulladása, ami fájdalmas vizeléssel járhat. Javaslom, hogy gyermekgyógyászhoz vagy gyermeksebészhez vigye az unokát első vizsgálatra.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Kedves Doktor Úr!

Másfél éves kislányom tegnap délutántól ma reggel pisilt egy kicsit. Nem tudjuk letteni mert csak sír. Mi lehet a probléma?

anonimus

Tisztelt Levélíró!

Nagyon valószínű, hogy a fájdalmas vizelés hátterében vizeletfertőzés vagy esetleg a kisajkak összetapadása állhat. Az összetapadás miatt néhány csepp vizelet mindig maradhat a szeméremajkak között, mely a terület felmaródását, fájdalmat okozhat.Javaslom, hogy keresse fel gyermekorvosát, aki a fenti problémákban segíteni tud.

Köszönettel!

Dr. Juhász Zsolt PhD

Azt tapasztalom, hogy akkor, amikor felidegesítem magam - főleg a politikai hazugságok, szövegek befogadásával - sokszor , többször kell pisilnem. Ha nem figyelem a politikát - és most már egyre többször van így - normalizálódik a helyzet.

Köszönettel várom válaszukat: Oszlányi Miklós

Oszlányi Miklós

Tisztelt Oszlányi Miklós!

Sajnos az Ön problémáján mi biztosan nem tudunk segíteni. Kérem forduljon más specialistához.

Köszönjük a levelét!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Kedves Szakértő!

Nekem van egy 6éves kislányom , 1 hónapja elkezdet sűrűn járni pisilni. Elvittem vér és vizelet vizsgálatra mindene negatív, elvittem nőgyógyászhoz, kicsit be volt gyulladva a nunijánál és azt mondták azért jár sűrűn pisilni, mert ingerli, kenegetem neki már 7 napja de még mindig valamikor 10 perceként jár. Este nem pisil be. Nem tudom mit lehetne még tenni, mi kerülte el a figyelmemet. Most kezdi az iskolát. Mosolygós kiegyensúlyozott gyerek.

Válaszát előre is köszönöm.

Pozsonyi Edina

Kedves Szülő!

Köszönjük a megkeresést! A fenti panaszok hátterében elsőként vizeletfertőzés állhat. Nem tudom, hogy a korábban készült vizeket vizsgálat mit takar. Történt-e bakteriológiai vizsgálat. Amennyiben nem, nagyon fontos lenne a vizelet bakteriológiai leoltást elvégezni. Ha a vizeletben baktériumok vannak azt antibiotikummal célzottan kell kezelni.

Ha a vizelet tiszta, akkor javaslom, hogy történjen vese UH. Fontos, hogy a vizsgálat telt és üres hólyag mellett is történjen meg.

A fontos kérdések: van-e vesetágulat vagy húgyvezeték tágulat? Amennyiben ez kimutatható telt hólyaggal, csökken-e a hólyag kiürítését követően? Van e maradék vizelet a hólyagban pisilés után?

A vizsgálati leleteket kérem ismét küldje el. Ennek birtokában tudunk további javaslatot adni a kezelésre.

Dr. Oberritter Zsolt PhD