Kérdezz-felelek

Tisztelettel kérem önök segítségét!

10 éves leány unokám minden éjjel bepisil. Hasi ultrahang vérkép negatív. Hová merre forduljunk? A megoldáshoz levelüket várom Salgótarjánból, címemre.

Hálás köszönettel: Marika mama

MARIKA MAMA

Kedves Marika Mama!

Javaslom, hogy elsőként keressen fel gyermeknefrológust. A specialista minden megyeszékhelyen a gyermekosztályon vagy szakrendelésen megtalálható. Néhány vizsgálattal kideríthető, hogy mi áll a panaszok hátterében és a megfelelő kezelés ez alapján megkezdhető.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Unokám másfél, éves tegnap délutántól egy picit pisilt. Ha mozgatjuk nagyon sír. Mi lehet a probléma?

Tisztelettel: Horváth Zsoltné

anonimus

Tisztelt Horváth Zsoltné!

A panaszok hátterében lehet vizeletfertőzés vagy a fityma gyulladása, ami fájdalmas vizeléssel járhat. Javaslom, hogy gyermekgyógyászhoz vagy gyermeksebészhez vigye az unokát első vizsgálatra.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD

Kedves Doktor Úr!

Másfél éves kislányom tegnap délutántól ma reggel pisilt egy kicsit. Nem tudjuk letteni mert csak sír. Mi lehet a probléma?

anonimus

Tisztelt Levélíró!

Nagyon valószínű, hogy a fájdalmas vizelés hátterében vizeletfertőzés vagy esetleg a kisajkak összetapadása állhat. Az összetapadás miatt néhány csepp vizelet mindig maradhat a szeméremajkak között, mely a terület felmaródását, fájdalmat okozhat.Javaslom, hogy keresse fel gyermekorvosát, aki a fenti problémákban segíteni tud.

Köszönettel!

Dr. Juhász Zsolt PhD

Azt tapasztalom, hogy akkor, amikor felidegesítem magam - főleg a politikai hazugságok, szövegek befogadásával - sokszor , többször kell pisilnem. Ha nem figyelem a politikát - és most már egyre többször van így - normalizálódik a helyzet.

Köszönettel várom válaszukat: Oszlányi Miklós

Oszlányi Miklós

Tisztelt Oszlányi Miklós!

Sajnos az Ön problémáján mi biztosan nem tudunk segíteni. Kérem forduljon más specialistához.

Köszönjük a levelét!

Dr. Oberritter Zsolt PhD