Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Kedves Dr Juhász Zsolt! Szeretném megtudni, hogy ez a tréning Debrecenben elérhető-e, vagy esetleg elérhető lesz-e. 5és féléves kisfiúval küzdünk vizelési zavarokkal. Nefrológián voltunk, ahol egyre nőtt a gyógyszerek száma és adagja. (Az egyik antidepresszánsként is alkalmazható). Megijedtünk, így maradt az éjszakai ébresztgetés, amikor is nagyon keveset pisil, de az éjszakát enélkül biztosan nem bírja ki. Sajnos nekünk Pécs nagyon távol van. Kérem, ha tud valami támpontot javasolni, írjon nekünk.

  Toplak Klára

  Kedves Klára!

  Sajnos a programunk  Debrecenben nem érhető el. Nagyon szívesen segítünk, de jelenleg a Tréning Program  Mosdóson  és Szekszárdon működik.  Szívesen áttekintjük gyermeke korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit annak eldöntése érdekében, hogy  kezelése lehetséges-e a Vizelési Tréning Programban. Kérjük a leleteket elektronikus úton juttassa el hozzánk.

  Köszönettel!

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • A kislány unokám két éves kora óta szoba tiszta de február óta az óvodában délben elég sűrűn bepisilt,most mióta itthon vagyunk szabadságon három hete minden éjjel többször is bepisil. Mit tudok tenni????

  kuhnagnes

  Kedves Ágnes!

  Az ilyen korú gyermekeknél, akik már korábban szobatiszták voltak és ismételten jelentkezik bepisilés a leggyakoribb ok egy makacs vizeletfertőzés. Javaslom, hogy elsőként történjen vizelet vizsgálat, baktérium tenyésztés.A következő lépés a vese és húgyhólyag Ultrahang vizsgálata, annak kizárására, hogy nincs-e esetleg olyan eltérés vagy rendellenesség, ami a panaszokat magyarázhatja .

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Kedves Csapat!

   

  Tetszik a honlapjuk, és sajnálom h. csak most találtam rá.

  Érdeklődnék hogy Szegeden van-e szakember-együttműködésük (csapat), vagy a környéken?

  Ha nem,  megoldjuk a Pécsre járást is! 🙂

   

  Kisfiamnál (8) kb.  2 évvel ezelőtt jelentkezett nevetéskor (de csak akkor – önfeledt erős nevetéskor („röhögéskor”)) történő bepisilés! Szeretnénk újra a régiek lenni.!

   

  Ez most már őt is zavarja (iskola), szeretnénk kivizsgáltatni az okot az önök módszereivel! (Sajnos egy ideig félrekezelték itt, de bizakodóak vagyunk)

   

  Várom tanácsukat, hová (kihez) fordulhatnánk.

   

  Előre is köszönöm segítségüket
   

  Üdvözlettel:

  Forgó Andrea

  Forgó Andrea

  Kedves Anyuka!

  Örülünk, hogy ránk talált, szívesen segítünk a gyermekén. Hódmezővásárhelyen szeptemberben indul a Vizelési Tréning Program, de előtte egy Szekszárd, vagy Mosdósi első vizsgálatra van szükség, ahol eldöntjük, hogy kellenek-e még egyéb vizsgálatok a fiánál. Addig is vegye fel a kapcsolatot a koordinátorunkkal (Pincehelyi Judit) a következő telefonszámon: 30/5701779. Szükségünk lenne a gyermeke eddigi dokumentációjára, amit küldjön el részünkre e-mailben, vagy levélben. Üdvözlettel:

  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Urak! 4 és fél éves kisfiam kapcsán kérném segítségüket. Születése óta ágybavizel: éjjel szinte 100%-ban, de délutáni, 1-2 órás alvás során is kb 50 %-ban bepisil. Talán nagyon lassú változás észlelhető, mivel 1 évvel ezelőttig egyáltalán nem volt olyan alkalom, mikor száraz maradt, ma már délután gyakrabban, nagy melegben néha éjjel is sikerül. Délután csak vízhatlan lepedőt teszek alá – eddig hazahoztam délben minden nap az óvodából, amit ezután már 2 kisebb testvére miatt nem szeretnék folytatni – éjjel viszont pelenkát adok rá. Vizeletvizsgálata koncentrált, normál vizeletet mutatott. Alvás előtt pisilni megy mindig, folyadékot nem tiltom tőle, de próbálom a lefekvés előtt már csak pár kortyra szorítani. Nappal semmi rendelleneset nem látok, hosszú ideig tudja tartani a vizeletét, rövid idő alatt szobatisztává vált, azóta alig fordult elő baleset. Nagyon mélyen alszik, semmire nem ébred fel, ha felébresztem, nem emlékezik rá, álmában nem érez soha vizelési ingert – nem szoktam éjjel megpisiltetni . Mindezek alapján azt gondolom lassú idegrendszeri érés lehet a háttérben. A „végső” 5 éves életkorra nem várható, hogy ágytisztává váljon. Mire számíthatunk, spontán megoldódhat-e később, érdemes türelemmel lenni, valaha fog ingert érezni alvás közben? Háziorvos azt javasolta, alvás előtt 1 órával már ne adjak folyadékot, de ez ebédkor pl. már nem megoldható (óvoda), éjjel pedig így is bepisil. Mivel segíthetek a kisfiamnak? Primer problémánál is 5 éves kort várjam meg? Budapesten hova fordulhatok? Előre is köszönöm a segítségüket.

  Kóczy Ágnes

  Kedves anyuka! Munkacsoportunk a diszfunkcionális vizeléssel foglalkozik, ez a nappali vizelet inkontinenciákat jelenti. Az primer éjjeli bevizelés nem tartozik a profilunkba, mindamellett szeretnénk segíteni Önöknek. Ebben az életkorban az éjszakai bepisilés még nem feltétlenül kóros, bár egyértelműen kellemetlen probléma! Korábbi válaszainkban már több alkalommal írtunk a hólyagkontroll, a szoba- és ágytisztaság kialakulásának „menetéről”, kérem, hogy további információért olvassa át ezeket! A probléma megoldásában és a kivizsgálásban (ha szükséges) a területileg illetékes gyermek-nephrológiai szakrendelés fog segíteni Önöknek! Háziorvosukat kérjék meg, hogy végezzen rutin vizeletvizsgálatot és küldjön mintát bakteriológiai tenyésztésre! Ezzel egy időben egyeztessenek időpontot a STE. I. Gyermekklinika (Bókay u.) inkontinencia-enuresis szakrendelésére Kelen Kata doktornőhöz (az elérhetőségekhez kattintson a névre)! Üdvözlettel:

  Dr. Juhász Zsolt PhD

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!