Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Aggódó nagymama vagyok. 8 éves kislány unokám mondhatni rendszeresen bepisil éjszaka. Nagyon zavarja, szégyelli a dolgot. Szülei nem viszik orvoshoz. Pár évvel ezelőtt kapott valamiféle cseppeket, ami segített, a gyerek háziorvos írta fel. De aztán, azt sem adták neki… Szeretnék segíteni. Nappal rendesen pisil. Éjszaka,ha nálam van akkor 11 körül megpisiltetem, felébresztem, szinte önkivületi állapotban pisi. Ezzel néha kibírja reggelig, de van olyan, hogy már hajnali 3-4 között bepisil. Az anyja titkolja, „füllentget” nem viszi orvoshoz. Szeretnék segíteni. Nagyon. Mi a véleményük, mit tegyek? Köszönettel: Pékné, aggódó nagymama

  Pék Zoltánné

  Kedves Nagymama!

  Az éjszakai bevizelés 6 éves kor után már kezelést igényel. A tünetek hátterét (kisebb hólyagkapacitás, nem kellően koncentráló vesék, mély alvás) ki kell vizsgálni, hisz a kezelés csak így kezdhető meg. Ezt Magyarországon a területi gyermek-nephrológiai hálózat végzi. A gyermek érdekében keressék fel az Önökhöz legközelebb eső rendelőt!
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 6 éves és minden éjjel bepisil. Tavaly elvittem vizeletvizsgálatra, székletvizsgálatra, hasi uh-ra, mindent rendbe találtak, nincs semmiféle szervi elváltozása. Voltak időszakok, hogy éjszakánként ébresztettem, vittem pisilni, de annyira fáradt, álomban van, hogy semmire nem emlékezett. Tanácsot szeretnék kérni, hogyan szoktathatnám le az éjszakai pelenkáról! Köszönettel!

  Kovács Nóra

  Kedves Anyuka!

  Az éjszakai bevizelés kezelése nem profilja a Vizelési Tréning Programnak, a panaszok 5-6 éves korig fiziológiásak. Később, ha megmaradnak a tünetek, akkor orvosi vizsgálat szükséges a bevizelés hátterének a kivizsgálása céljából. A háttérben infekció, csökkent hólyagkapacitás (vizeletmennyiségek mérése), nem kellően koncentráló vesék (reggeli vizeletfajsúlyok ellenőrzése), illetve a túl mély alvás szerepelhet. Ezt a területi gyermek-nephrológiai hálózat végzi. A vizsgálatok alapján eldönthető, hogy milyen kezelés szükséges a gyermeknél. A mennyiben az eddigi vizsgálatok negatívak voltak, akkor a mély alvás lehet a háttérben. Ezt a későbbiekben (kb. 8 éves kortól), enuresis alarmmal lehet kezelni. Kérjük, a panaszokkal keresse fel az Önökhöz legközelebb eső gyermek-nephrológiai szakrendelést.
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Urak! Fél évszáda keseríti meg a mindennapjaimat a giggle inkontineneciai tüneteim. A betegségbe jómagam már bele törődtem, azonban gyermekválalás előtt állok és aggódom, hogy a betegség (a kataplexia egyik tünete) ezért, mint genetikai betegség nagy százalású öröklődésre lehet számítani. Kérem válaszoljanak hogy születendő gyermekemnek milyen esélyei vannak a borzalmas betegség elkerülésére, estlegesn annak kezelésére. Köszönettel : Kovács Bernadett

  Kovács Bernadett

  Üdvözlöm! A betegséggel és a kezelési lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseire a levelére küldött válaszomban adtam információt. Az öröklődés esélyeivel kapcsolatban jelenleg nem tudok pontos választ adni, erre vonatkozó adatokkal nem rendelkezünk. Az általunk kezelt gyermekek esetében családi halmozódást nem észleltünk. Javaslom, hogy a genetikai tanácsadást vegye igénybe. Természetesen további adatokat gyűjtök és megosztom Önnel a hasznosítható információkat!

  Üdvözlettel,
  Dr. Sándor György
 • Kedves Team! 3 évvel ezelőtt, egy véletlen folytán kerültem a programba. 15 év betegség után nehéz volt elhinni,hogy van esély a gyógyulásra. Katétereztem magam,mert nem tudtam másképpen kiüríteni a hólyagom.Elkezdtem a tréninget és napi szinten csináltam a tornát. Most 18 éves vagyok, három év kitartó munkájának meglett az eredménye. EGÉSZSÉGESEN távozom a tréningből. Szeretném megköszönni a Hódmezővásárhelyi csapatnak a segítő és hozzáértő munkát. Nélkülük ez nem sikerült volna. Bíztatok minden gyermeket és anyukát, bízzanak a tréningben és az ott dolgozó szakemberekben. Biztassák a gyermeküket, érdemes csinálni a tornát, hiszen van eredménye. KÖSZÖNÖM,HOGY ITT LEHETTEM!!!

  M. Fanni

  Kedves Fanni!

  Köszönjük a szép szavakat, jólesik a visszajelzés és az, hogy segíteni tudtunk!

  Örülünk, hogy egészségesen tudtál távozni a Programból és ezzel reményt adhatsz a még a betegséggel küzdő társaidnak!

  Sok sikert és eredményekben gazdag életet kívánunk Neked!

  Üdvözlettel a team nevében:

  Dr. Juhász Zsolt PhD

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!