Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Lånyom 10 éves.
  Sajnålatos módon,tavaly õsszeszedett egy gombås fertozest az uszodåban.1-2alkalommal felfåzåsa is volt.Azòta naponta tõbb alkalommal becsorgat.Kicsit olyan,mintha nem bìrnå tartani a vizeletet.Tanåcstalan vagyok.Hovå forduljak ezzel a problémåval.Hasi ultrahang negativ.Kõszõnõm a vålaszåt.

  F.Agnes

  Kedves Szülő!

  Lehetséges, hogy az ismételt fertőzés hátterében hólyag működési zavar áll, a tünetek erre utalhatnak. Ahhoz, hogy ez kiderüljön néhány alapvető vizsgálatra szükség van. Ezeket a vizsgálatokat vagy Budapesten a SOTE I -es Gyermekklinikán Pécset a PTE Gyermekklinikán vagy Szegeden a Gyermekklinikán tudják elvégezni. Amennyiben ez bebizonyosodik Tréningünk tud segíteni a probléma megoldásában.

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor úr!
  9 éves fiam (időnként) éjjelente becsurrant.
  Nem minden éjjel és csak egy kicsit megy be.
  Van, hogy erre felébred és tiszta alsót vesz, de előfordul hogy csak reggel veszi észre.
  Próbáltam utána járni és nem hinném, hogy lelki oka lenne mert kiegyensúlyozott gyerek, sok baráttal.
  Hová fordulhatunk ezzel a problémával?
  Köszönöm

  H. Zsuzsanna

  Kedves Szülő!

  Először is elnézést a késői válaszért, de technikai okok miatt csak komoly késéssel jelentek meg a kérdések a felületünkön. Munkacsoportunk sajnos az éjszakai bepisilés témakörrel nem foglalkozik. Javaslom, hogy keressék fel a területileg illetékes gyermek vesegondozót.

  Köszönettel!

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Úr! A 4 èves fiam 1èvesen már szaba tiszta lett ès most hirtelen be kakil de nem teljesen,èszre lehet venni hagy le ül hagy tugyan vissza tartani 2 hónapja ez egyre gyakrabban,mi lehet az oka?

  Tolsztynova Krisztina

  Tisztelt Szülő!

  Ezt a viselkedést általában akkor szoktuk látni,ha a gyermeknek fájdalmat okoz a székletürítés – pl. súlyos székrekedés miatt- és fél a fájdalomtól, de az ellenkezője is igaz lehet, a nagyon híg széklet visszatartása is jelenthet problémát és okozhat széklet szennyezést. Mindkét esetet okozhatja diéta hiba is.Javaslom, hogy keresse fel a gyermekorvosát.

  Dr. Oberritter Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Úr!

  Kislányom 7 éves. Amennyire vissza tudok emlékezni, körülbelül 2 éve tapasztalom azt, hogy pisilés után (nem minden esetben) kislányom még visszamegy a WC-be, és újra megtörli magát, mert úgy érzi, hogy pisis maradt. Azt gondoltam, hogy ez egy rossz szokás nála, és mivel nem minden esetben történt, nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Az utóbbi időben viszont azt vettem észre, hogy játék, beszélgetés, vagy bármilyen tevékenység közben, öntudatlanul is belenyúl a nadrágjába, és igazgatja a bugyiját. Megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja, és azt mondta, hogy mert úgy érzi, hogy pisis. Át szoktam nézni a fehérneműjét, nem találtam eddig rajta vizelet nyomot, ezért feltételezem, nincs vizeletcsepegése. Azt még megemlíteném, hogy kislányom súlyos tüdőgyulladáson esett át 3 évvel ezelőtt, akkor hólyag katétere volt. Okozhatott az valamilyen sérülést nála, vagy lehet-e a háttérben esetleg valamilyen szervi elváltozás? Természetesen elviszem orvoshoz gondolkodás nélkül, ha indokolt, de az említett betegsége miatt elég sok időt töltöttünk kórházban, intenzív osztályon, nem tenném őt ki fölösleges tortúrának.

  Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

  Henriette

  Henriette

  Kedves Henriette!

  Orvosi vizsgálatra mindenképpen szükség van. Ki kell zárni gyulladásos folyamatot (vizeletfertőzés, vulvitis), a szeméremrés hártyás összatapadását (ez is okozhatja a pisilés során kis mennyiségű vizelet „megakadását”, majd kiürülését). Nem tartom valószínűnek, hogy a kórházi ellátás során végzett katéterezésnek a jelenlegi tünetekben szerepe lenne! Kérem keressék fel házi gyermekorvosukat!

  Üdvözlettel,

  Dr. Sándor György

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!