Kérdezz-Felelek

Kezdőlap // Kérdezz-Felelek
 • Tisztelt Doktor Úr!
  Lányom 4 éves, 3 éves kora óta éjjel-nappal szobatiszta.
  A problémánk kb. 3-4 hete kezdődött igen gyakori pisilésekkel. Felfázást gyanítottunk, el is vittük a helyettes háziorvosunkhoz, aki gyorsteszttel minimális problémát látott. Először tőzegáfonya szirupot javasolt, mondván, hogy nem indokolt az antibiotikum, de azért kaptunk cefzil receptet, ha nem múlna el 3-4 nap alatt a probléma. Mivel nem múlt el, odaadtuk az antibiotikumot is, de nem változott semmi. Napi 15-20 alkalommal kell mennie pisilni (minimális mennyiségekkel) és éjszaka is fel kel 2-3 alkalommal. Van olyan, hogy egymás után 5 percenként is el megy 2-3-szor. A folyadék fogyasztása nem változott, kb. 1-2 litert fogyaszt naponta. Azóta volt vizelet baktérium kitenyésztés is, de az teljesen negatív volt. A helyzet nem változik és kezdünk kétségbe esni. Válaszát előre is köszönöm!

  Kovács Karolina

  Kedves Anyuka!

  Elnézést a technikai hiba miatti késői válaszért. 
  Az infekció okozta hólyagműködési zavar nem csak az általánosan kimutatható baktériumok, hanem úgynevezett specifikus kórokozók következtében is kialakulhat. Ezek vizsgálata speciális, ezek a Chlamydia, Mycoplama hominis és Ureaplasma ureolyticum. Ezek kizárása után, amennyiben a panaszok tartósan fennállnak jöhet szóba az urodinámiás vizsgálat szakintézetben.
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Úr!
  Lassan 6 éves kisfiam éjszaka időszakosan sem volt még ágytiszta, nappal sokszor becsorog vagy teljesen be is pisil. A nappali bepisilés aggaszt jobban, mit tanácsol, mi a teendőm?
  Válaszát előre is köszönöm.

  Füle Éva

  Kedves Anyuka!

  Elnézést a technikai hiba miatti késői válaszért.
  Hat éves korban már indokolt ezek kivizsgálása. Ilyen problémákkal keresse fel a területileg illetékes gyermek-nephrológiai szakrendelést.
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Jó napot kivánok! 12 éves kislányom menstruációjakor sajnos a körülmények miatt a fehérneműn nem tudom ellenőrizni,hogy volt-e vizeletcsepegés. Ilyenkor erre a kérdésre a válaszom 0 szokott lenni.

  reményiné berényi éva

  Jó napot!

  Sajnos ez ilyenkor nem megoldható.
  Üdvözlettel:
  Dr. Juhász Zsolt PhD
 • Tisztelt Doktor Úr!

  Lányom 4,5 éves, és az éjszakai szobatisztasággal van problémánk. Tavaly nyár végére kezdett éjszakára is szobatiszta lenni, ovikezdéskor pár napot bepisilt éjszaka, de aztán következett egy hosszabb időszak, kb. 1,5 hónap, amikor nem pisilt be. Aztán megbetegedett, és újból kezdődtek a bepisilések. Amint meggyógyult, ismét szárazak voltak az éjszakák. Aztán januárban megint kezdődött a bepisilés, egy újabb betegség, kigyógyulás, száraz éjszakák, és ez azóta is így megy ciklusosan. Az lenne a kérdésem, hogy összefüggésben áll-e a megbetegedés az éjszakai bepisiléssel, ill., hogy érdemes lenne-e alaposabban kivizsgáltatni?

  Válaszát köszönöm

  Bakulár Szilvia

  Kedves Anyuka!

  A fertőzések befolyásolhatják az éjszakai bevizelések megjelenését. Ilyenkor a fertőzés okát kell tisztázni. Ez a gyermek-nephrológiai gondozók, osztályok feladata.

  Az éjszakai bevizelés egyébként ebben az életkorban még nem kóros, a probléma hátterének a kivizsgálása 5-6 éves korban esedékes. Erről a honlapunkon összefoglalót olvashat (kattintson az aláhúzott szóra).

  Üdvözlettel:

  Dr. Juhász Zsolt PhD

Töltse ki tüneti kérdőívünket!

Küldje be Ön is kérdését!