Kérdezz-felelek

Tisztelt Urak! A lányom 10,5 éves és sajnos a mai napig majd mindennap bepisil. Próbálkoztunk ideggyógyászaton, akkor 3-4 naponta pisilt be. Azóta próbálkozom éjféli ébresztéssel kisebb nagyobb sikerekkel. Anyagi háttere stabil, megvan mindene, nem bántjuk soha, (nem veszekszem vele ha véletlenül bepisil) kérem ha tudnak segítsenek tanáccsal. Előre is köszönöm.
Tóth Anikó

Kedves Anikó!

Kérjem írja meg, hogy történtek-e korábban kivizsgálás illetve gyógyszeres próbálkozás a bepisilés kezelésére. Az esetek nagy részében a zavar hátterében nem pszichés vagy ideggyógyászati okok állnak. Amennyiben nem történt még nefrológiai(húgyúti eredetű) kivizsgálás javaslom, hogy keressék fel a lakóhelyhez legközelebbi gyermek vesegondozó szakorvost.

Kedves Dr Juhász Zsolt! Szeretném megtudni, hogy ez a tréning Debrecenben elérhető-e, vagy esetleg elérhető lesz-e. 5és féléves kisfiúval küzdünk vizelési zavarokkal. Nefrológián voltunk, ahol egyre nőtt a gyógyszerek száma és adagja. (Az egyik antidepresszánsként is alkalmazható). Megijedtünk, így maradt az éjszakai ébresztgetés, amikor is nagyon keveset pisil, de az éjszakát enélkül biztosan nem bírja ki. Sajnos nekünk Pécs nagyon távol van. Kérem, ha tud valami támpontot javasolni, írjon nekünk.
Toplak Klára

Kedves Klára!

Sajnos a programunk  Debrecenben nem érhető el. Nagyon szívesen segítünk, de jelenleg a Tréning Program  Mosdóson  és Szekszárdon működik.  Szívesen áttekintjük gyermeke korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit annak eldöntése érdekében, hogy  kezelése lehetséges-e a Vizelési Tréning Programban. Kérjük a leleteket elektronikus úton juttassa el hozzánk.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Üdvözlöm! Kislányom pár napja töltötte be a 4. életévét. Az éjszakák 80%-a bepisiléssel végződik, pedig pisil lefekvés előtt. Ha éjszaka felébresztem pisil, de magától nem ébred fel, bepisil. Sokszor a délutáni 3 órás alvást sem bírja ki. Sokszor mondja nem kell pisilnie, aztán amikor ráül a wc-re már folyik is a pisi. Nem tudom, hogy lustaságból-e. A kakival is gondok vannak, nagyon székrekedéses. Köszönöm válaszát előre is.
Szilvia

Kedves Szilvia!

A vizelet és székletürítést egyaránt érintő zavar hátterében, lehet működési és szervi eltérés is. Amennyiben, tisztán csak éjszakai bepisilésről van szó és nem történik nappali vizelet elcsepegés vagy a panaszokat nem kísérik gyakori vizeletfertőzések vagy vesemedence gyulladás, akkor nagy valószínűséggel egy lassú érési folyamatról van szó, ami a későbbiekben magától megszűnik. Amennyiben ez 6 éves korig nem múlik el magától javaslom, hogy keresse fel a lakóhelyhez közeli gyermek vesegondozó szakembert.

A székrekedés kezelése azonban már ebben az életkorban is nagyon fontos, mert a későbbiekben maga  a székrekedés is elősegíti vizelési zavarok kialakulását. A  végbél és a húgyhólyag szomszédos szervek. A kemény széklettel telt végbél akadályozhatja a hólyag kiürülését és gyakori vizelet fertőzésket okozhat.

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Tisztelt Szakemberek! Kislányom most négy és fél éves, soha nem volt szobatiszta. Sokáig nem értettük, először azt hittük, "eljátsza" az időt, stb. Viszont késöbb ebből komolyabb gondok is lettek, már másodszor volt most vesemedence gyulladása. Ezúttal rendesen kivizsgálták, és kiderült, veleszületetten tág hólyagnyaka van, és ez okozza, az inkontinenciát, fertőzéseket. Azt mondta A főorvos úr, hogy beavatkozásra ez esetben nincs mód, de nem is kell, mert ezt ki fogja nőni, nagy valószínűleg amikor menstruálni kezd. Én ezt meg is értem, csak nagyon sajnálom szegényt mert ez azért sok nehézséget okozhat neki majd fiatal éveiben. Az lenne a kérdésem van-e Önök szerint bármi ami ezen segíthet? Például megfelelő intim torna ami esetleg felsgyorsítja a folyamatot, vagy bármi. Előre is nagyon köszönöm válaszukat. Üdvözlettel, Kriszta
Gáspár Krisztina

Kedves Krisztina!

Az Ön által küldött  leírás alapján több kérdés is felmerült, aminek tisztázásához jó lenne a kislány korábbi  leleteit látni. Amennyiben ez nem jelent problémát , kérem küldje el számunkra a gyermek leleteit és kép anyagát(ha létezik) elektronikus úton. A leletek áttekintése után pontosabb választ tudunk adni.

KöszönettelDr. Oberritter Zsolt PhD