Kérdezz-felelek

Tisztelt Doktor Úr!
A fiam 6 éves elmulott. 3 évesen nappalra szobatiszta lett, de éjszakára a pelenkát 5 eves kora körül vettem le,de még előfordult hogy bepisilt (kb havi 1alkalom). Zavarta már ő kérte.
Kb. Fél év telt és azóta sűrűsödött a bepisilések száma (esetleg fontos lehet hogy itt hagyta abba a délutáni alvást, 2 vagy 3 órákat aludt előtte).
Nem pisil be teljesen általában csak" becsurog" ,mert felébred rá. Kórházba vizsgálaton vettünk részt, szervi problémát nem találtak. Mi lehet az oka?
Köszönettel: Kissné Mityók Bernadett
Kissné Mityók Bernadett
.
Balogh Judit
Tisztelt Doktor Úr!

Kislányom 7 éves. Amennyire vissza tudok emlékezni, körülbelül 2 éve tapasztalom azt, hogy pisilés után (nem minden esetben) kislányom még visszamegy a WC-be, és újra megtörli magát, mert úgy érzi, hogy pisis maradt. Azt gondoltam, hogy ez egy rossz szokás nála, és mivel nem minden esetben történt, nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Az utóbbi időben viszont azt vettem észre, hogy játék, beszélgetés, vagy bármilyen tevékenység közben, öntudatlanul is belenyúl a nadrágjába, és igazgatja a bugyiját. Megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja, és azt mondta, hogy mert úgy érzi, hogy pisis. Át szoktam nézni a fehérneműjét, nem találtam eddig rajta vizelet nyomot, ezért feltételezem, nincs vizeletcsepegése. Azt még megemlíteném, hogy kislányom súlyos tüdőgyulladáson esett át 3 évvel ezelőtt, akkor hólyag katétere volt. Okozhatott az valamilyen sérülést nála, vagy lehet-e a háttérben esetleg valamilyen szervi elváltozás? Természetesen elviszem orvoshoz gondolkodás nélkül, ha indokolt, de az említett betegsége miatt elég sok időt töltöttünk kórházban, intenzív osztályon, nem tenném őt ki fölösleges tortúrának.

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:

Henriette
Henriette

Kedves Henriette!

Orvosi vizsgálatra mindenképpen szükség van. Ki kell zárni gyulladásos folyamatot (vizeletfertőzés, vulvitis), a szeméremrés hártyás összatapadását (ez is okozhatja a pisilés során kis mennyiségű vizelet "megakadását", majd kiürülését). Nem tartom valószínűnek, hogy a kórházi ellátás során végzett katéterezésnek a jelenlegi tünetekben szerepe lenne! Kérem keressék fel házi gyermekorvosukat!

Üdvözlettel,

Dr. Sándor György
Üdvözlöm
Azzal a kerdessel fordulnek onhoz hogy a mai napon kaptam meg a labori eredmenyeimet, es harom elteres volt mjnt pedig ( laphamsejt uledekbe 25 latote , feherversejt uledekbe 21 latote , c reaktiv protein 10,2 mg/l , vizelet feherje jelzett, mi allhat a hatterbe mi a tehendo orvoshoz csak 4 nap mulva tudok menni .
Koszonettel Kitti
Kitti
.
Dr. Oberritter Zsolt PhD
Üdvözlet!
A kisfiamnak(12 ev)egy ideje cérna vastagságú a vizelet sugara.Voltunk hasi uh-n,röntgenen,vérvételen.Semmi elváltozást nem mutatot ki semmi.Megműtötték tegnap előtt fitymaszűkületre,de a vizeletsugár maradt a régi,nem lett jobb a helyzet.Mi lehet ennek az oka?Üdv.:Móni
Móni
.
Dr. Oberritter Zsolt PhD