Kérdezz-felelek

Tisztelt Doktor úr!
Lányom 6 éves, kb. 1 hónappal ezelött lányom minden este percenként ment pisilni, akkor a vizelet minta eredménye negatív lett, aztán ez el is múlt. Most azonban kb. 1 hete azzal szenved, hogy pisilés után úgy érzi, hogy ki jön egy csepp, ez nagyon zavarja és szinte már szétdörzsöli a papírral. Mi okozhatja ezt az érzete? Válaszát előre is köszönöm!
Emese

Üdvözlöm!

Az ok lehet a húgycsőnyílás környezetében kialakult helyi gyulladás és az ezzel összefüggő érzékenység, irritáció. Háziorvosi vizsgálat és a vizeletvizsgálat ismétlése szükséges. Azonnali, otthoni kezelésként kamillás vagy higított Betadine űlőfürdő (1 liter vízbe 2 evőkanál Betadine) használható 2-3 napig, este, tisztálkodás után. Zuhanyozzon (ne üljön a kádban) és használjanak intim mosakodót vagy csak vizet a genitáliák környezetében és kerüljék a tusfürdő használatát ezen a területen, mivel ez is okozhatnak irritációt.

Üdvözlettel,

Dr. Sándor György
Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulnék Önhöz hogy 18 éve az éjszakai ágyba vizeléssel küzdök.Voltam már orvosnál de semmi komoly problémát nem találtak,minden rendben volt.Próbálkoztam már gyógyszeres kezeléssel és kevesebb folyadék bevitellel de egyik sem vált be.Nem tudom már mit tehetnék és nagyon szégyellem ezt,nagyon kérem segítsen.
Alexandra

Üdvözlöm!

A részletes előzmények, az eddig alkalmazott kezelések ismerete nélkül a következőket javaslom: urológus szakorvos segítségét kell kérnie, hogy részletesen kivizsgálják a hólyagműködés esetleges eltéréseit, melyek a bevizeléssel összefüggésben lehetnek. A szakorvos véleménye és a vizsgálatok eredménye alapján szükség esetén nephrológus bevonása is szükséges lehet, mivel önmagában a bevizelés, de a kezelés hatékonysága hátterében is állhat a vizeletkiválasztás, a veseműködés zavara.

Üdvözlettel,

Dr. Sándor György
Kedves Doktor úr!
Régóta ebben szenvedek,próbáltam gyógyszeres kezeléssel és voltam már ki viszgáláson is de semmi komoly bajom nincs.Már sok módszert próbáltam de nem segített,kérem segitsen.
Alexandra
A válaszomat a következő levelére reagálva küldtem el.
Dr. Sándor György
Tisztelt Doktor Úr!

Unokaocsem nemrég lett 6eves. Sajnos időnkent bepisil nappal még mindig. (Néha hetente, néha havonta) Félünk, hogy most hogy iskolába megy, kellemetlenségek fogják érni.

Mit javasol? Köszönettel, Fanni
Fanni
Kedves Fanni!
Valószínüleg a Vizelés Tréning Program alkalmas a kisfiú gyógyítására. Kérem keresse fel a tréning program koordinátorát telefonon a további teendők megbeszélése céljából.
Dr. Oberritter Zsolt PhD