Kérdezz-felelek

Üdvözlet!
A kisfiamnak(12 ev)egy ideje cérna vastagságú a vizelet sugara.Voltunk hasi uh-n,röntgenen,vérvételen.Semmi elváltozást nem mutatot ki semmi.Megműtötték tegnap előtt fitymaszűkületre,de a vizeletsugár maradt a régi,nem lett jobb a helyzet.Mi lehet ennek az oka?Üdv.:Móni
Móni
.
Dr. Oberritter Zsolt PhD
Tisztelt Doktor Úr! A 4 èves fiam 1èvesen már szaba tiszta lett ès most hirtelen be kakil de nem teljesen,èszre lehet venni hagy le ül hagy tugyan vissza tartani 2 hónapja ez egyre gyakrabban,mi lehet az oka?
Tolsztynova Krisztina

Tisztelt Szülő!

Ezt a viselkedést általában akkor szoktuk látni,ha a gyermeknek fájdalmat okoz a székletürítés - pl. súlyos székrekedés miatt- és fél a fájdalomtól, de az ellenkezője is igaz lehet, a nagyon híg széklet visszatartása is jelenthet problémát és okozhat széklet szennyezést. Mindkét esetet okozhatja diéta hiba is.Javaslom, hogy keresse fel a gyermekorvosát.

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Tisztelt Doktor úr!
9 éves fiam (időnként) éjjelente becsurrant.
Nem minden éjjel és csak egy kicsit megy be.
Van, hogy erre felébred és tiszta alsót vesz, de előfordul hogy csak reggel veszi észre.
Próbáltam utána járni és nem hinném, hogy lelki oka lenne mert kiegyensúlyozott gyerek, sok baráttal.
Hová fordulhatunk ezzel a problémával?
Köszönöm
H. Zsuzsanna

Kedves Szülő!

Először is elnézést a késői válaszért, de technikai okok miatt csak komoly késéssel jelentek meg a kérdések a felületünkön. Munkacsoportunk sajnos az éjszakai bepisilés témakörrel nem foglalkozik. Javaslom, hogy keressék fel a területileg illetékes gyermek vesegondozót.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Lånyom 10 éves.
Sajnålatos módon,tavaly õsszeszedett egy gombås fertozest az uszodåban.1-2alkalommal felfåzåsa is volt.Azòta naponta tõbb alkalommal becsorgat.Kicsit olyan,mintha nem bìrnå tartani a vizeletet.Tanåcstalan vagyok.Hovå forduljak ezzel a problémåval.Hasi ultrahang negativ.Kõszõnõm a vålaszåt.
F.Agnes

Kedves Szülő!

Lehetséges, hogy az ismételt fertőzés hátterében hólyag működési zavar áll, a tünetek erre utalhatnak. Ahhoz, hogy ez kiderüljön néhány alapvető vizsgálatra szükség van. Ezeket a vizsgálatokat vagy Budapesten a SOTE I -es Gyermekklinikán Pécset a PTE Gyermekklinikán vagy Szegeden a Gyermekklinikán tudják elvégezni. Amennyiben ez bebizonyosodik Tréningünk tud segíteni a probléma megoldásában.

Dr. Oberritter Zsolt PhD