Dr. Oberritter Zsolt PhD

gyermeksebész szakorvos

marker

Kaposvár, Kistarcsa, Hódmezővásárhely, Szekszárd, Pécs

Kezdőlap // Csapat // Dr. Oberritter Zsolt PhD

Dr. Oberritter Zsolt a Vizelési Tréning Program egyik vezetője vagyok. Szerencsém volt a program megszületését, fejlődését, népszerűvé válást tevékenyen végig követni. A kezdő, majd későbbiekben a bővülő csapatunk mindig sajátjának tekintette a programot, ezért minden helyzetben megpróbáltuk a maximumot nyújtani a gyermekek gyógyulása érdekében. Az elmúlt tíz év bizonyította, hogy jó irányba haladunk és a Tréning ennyi idő után is hiánypótló ellátás tudott maradni a gyermeknefrológia és gyermekurológia területén. Szerencsés vagyok, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek és nap, mint nap láthatom betegeink és családjuk elégedettségét.

1967.01.22-én születtem Pécsett. Nős vagyok, két gyermekem van.
Az Általános Iskolai tanulmányaimat a Pécs Meszesi Általános Iskolában, majd az Építők Úti Általános és Sportiskolában végeztem.

1984-ben a pécsi Komarov (mai Babits) Gimnáziumban tettem le az érettségi vizsgát, ahol szintén a sporttagozatos osztályba jártam.

1984-ben felvétel nyertem a Pécsi Tudományegyetem biológia-testnevelés szakos tanári képzésére.

1984-85-ben sorkatonai szolgálatot teljesítettem.

1986-ban saját elhatározásból befejeztem a biológia-testnevelés szakos tanári tanulmányaimat és felvételiztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemre. A sikertelen felvételi vizsgát követően 1986-88. között a Baranya Megyei Kórházban dolgoztam, mint ápoló.

1988-ban sikeres felvételi vizsgát tettem a Pécsi Orvostudományi Egyetem általános orvosi szakára.

1994-ben cum laude fokozattal, rektori dicsérettel végeztem, mint általános orvos.

1994- 97. között a Tolna Megyei Balassa Kórház Gyermekosztályán dolgoztam gyermekgyógyász gyakornokként.

1997-ben kerültem a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Sebészeti Osztályára, ahol az óta is dolgozom. 2003-ban kitűnő eredménnyel gyermeksebészetből szakvizsgát tettem.

2004-ben rész vettem a gyermekkori vizelési zavarokkal foglalkozó Vizelési Tréning Program elindításában, amely Magyarországon egyedüliként, folyamatosan bővülve az óta is működik a Tolna Megyei Balassa Kórház Gyermekosztályán és a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi részlegében.

2005-07 közötti időszakban Írországban, Dublinban a Our Lady’s Children’s Hospital kutató intézetében dolgoztam mint kutató orvos. Kutatási témám a vesociureteralis reflux hátterében lehetséges szöveti elváltozások tisztázása volt. Ebben az időben családommal Dublinban éltünk és a kutatási munkával párhuzamosan gyermeksebészi munkát is vállaltam a dublini National Children’s Hospital-ban.

2009-ben tanulmányúton vettem részt USA-ban, Cincinnati-ban a Children’s Hospital Colorectal Center-ben, ahol a gyermekkori székletürítési zavarok konzervatív kezelését tanulmányoztam. A tapasztalatszerzést követően a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Sebészeti Osztályán megkezdtük a gyermekkori székletinkontinencia konzervatív kezelési programját, a Székletürítési Tréning Programot.

2010 óta a Magyar Kontinencia Társaság vezetőségi tagja vagyok.

Töltse ki tüneti kérdőívünket!