Kérdezz-felelek

Tisztelt Doktor úr!
9 éves fiam (időnként) éjjelente becsurrant.
Nem minden éjjel és csak egy kicsit megy be.
Van, hogy erre felébred és tiszta alsót vesz, de előfordul hogy csak reggel veszi észre.
Próbáltam utána járni és nem hinném, hogy lelki oka lenne mert kiegyensúlyozott gyerek, sok baráttal.
Hová fordulhatunk ezzel a problémával?
Köszönöm
H. Zsuzsanna

Kedves Szülő!

Először is elnézést a késői válaszért, de technikai okok miatt csak komoly késéssel jelentek meg a kérdések a felületünkön. Munkacsoportunk sajnos az éjszakai bepisilés témakörrel nem foglalkozik. Javaslom, hogy keressék fel a területileg illetékes gyermek vesegondozót.

Köszönettel!

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Lånyom 10 éves.
Sajnålatos módon,tavaly õsszeszedett egy gombås fertozest az uszodåban.1-2alkalommal felfåzåsa is volt.Azòta naponta tõbb alkalommal becsorgat.Kicsit olyan,mintha nem bìrnå tartani a vizeletet.Tanåcstalan vagyok.Hovå forduljak ezzel a problémåval.Hasi ultrahang negativ.Kõszõnõm a vålaszåt.
F.Agnes

Kedves Szülő!

Lehetséges, hogy az ismételt fertőzés hátterében hólyag működési zavar áll, a tünetek erre utalhatnak. Ahhoz, hogy ez kiderüljön néhány alapvető vizsgálatra szükség van. Ezeket a vizsgálatokat vagy Budapesten a SOTE I -es Gyermekklinikán Pécset a PTE Gyermekklinikán vagy Szegeden a Gyermekklinikán tudják elvégezni. Amennyiben ez bebizonyosodik Tréningünk tud segíteni a probléma megoldásában.

Dr. Oberritter Zsolt PhD
Tisztelt Team!
A kisfiam 6 éves és ősszel kezdi az iskolát. Az utóbbi hetekben nappal többször előfordul vele, hogy játszás ill. nevetés közben bepisil. Éjjel eddig még ez nem történt meg. Iskolakezdés előtt szeretném ezt kivizsgáltatni. Milyen irányba kellene elindulnom ezzel kapcsolatban? Köszönettel várom válaszukat. Erika
Ungváriné Szentgyörgyi Erika
Tisztelt Hölgyem! Elnézését kérem, de technikai okok miatt a kérdése csak most került elém, ezért a késedelmes válasz!
A nevetés közben jelentkező bepisilés (giggle inkontinencia) lehet önálló kórkép, de lehet akár egyszerűbb eltérés, pl. vizeletfertőzés vagy a nem megfelelő gyakoriságú vizeletürítés következménye is. Első lépésként forduljon házi gyermekorvosához, hogy vizeletvizsgálatot végezzen ezek kizárására. Amennyiben a tünetek nem szűnnek úgy. gyermek-nephrológiai szakvizsgálat szükséges - ehhez a szükséges elérhetőségeket honlapunkon megtalálja ill. további kérésére segítünk a lakóhelyéhez legközelebbi szakember megtalálásában! Üdvözlettel,
Dr. Sándor György
Tisztelt doktor úr !Olyan kérdésel fordulok önhöz hogy 4,5 éves kisfiam nyitott gerincel született ezel a fajta problémával is foglalkoznak ? Meg pelenkás a szekletet érzi vizeletet teljesen kiuruti nincs pangás sem fertőzés a holyagban!
Stancu Klára
A Vizelési Tréning Program nem foglalkozik organikus eredetű vizelési zavarok kezelésével.
Ezt a Pécsi TE Gyermekklinika Sebészeti osztálya végzi az országban.
Kérem, vegye fel a kapcsolatot Fülöp Szilvia asszisztensnővel a fulop.szilvia@pte.hu e-mail címen, vagy a 72/536000, 37886-os melléken.
Üdvözlettel:
Dr. Juhász Zsolt PhD