Kérdezz-felelek

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy 11 éves lányom rendszereen bepisil éjszaka. nappal semmi gond nincs. Csak az éjszaka problémás. Mi lehet a baj? Már őt is nagyon zavarja. Köszönöm válaszát előre is.
Edina
Tisztelt Anyuka!
Az éjaszkai bevizelésnek több oka lehet. Vagy az, hogy a gyermek hólyag kapacitása nem elegendő az éjszaka termelődött vizelet tárolásához, vagy nem termelődik elegendő hormon(ADH) hogy éjszaka koncentráltabb legyeb a vizelet vagy egyszerűen egy késői idegi érés miatt túl mélyen alszik, ahhoz hogy az ingerre felébredjen. Mindezen okok kideríthetőek néhány vizsgálattal. Kérem keressék fel a területileg illetékes gyermek vesegondozót. Sajnos a Tréning Program a tisztán éjszakai bevizelés kezelésére nem alkalmas.
Balogh Judit
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy
Kislányom 4éves elmúlt. Több mint 1 éve éjszakai ágytiszta, soha nem pisil be azóta sem éjszaka. Nappal viszont rendszeresen becsurog. Vannak időszakok, hetek is akár amikor nincs semmi gond, de vannak időszakok mikor napi 2-3 szor is pont annyira csurog be hogy alsóneműt kell váltani. Székelési problémák nincsenek és nem is voltak soha. az óvodában azt mondják nincs semmi gond vele, csak figyelmetlen. házi orvos is ezt mondja, de most pár napja ismét vissza tért a probléma. Hová forduljak házi orvos beutaló nélkül? Mi lehet a gond a kislánnyal?
Köszönettel
M Julianna
Kedves Anyuka!
Általában a fenti tünetek kezelésére a Tréning Program megfelelő módszer lehet. Sajnos a 4 éves életkot túl korai a Tréning megkezdéséhez, általában az 5-6 éves életkort meg kell várnunk. Addig is  a tünetek hátterében lévő kóroki tényezőt, tényezőket ki lehet vizsgálni. Kérem keressék fel a területileg illetékes gyernek vesegondozót. ( ez miknden megyeszékhelyen 
megtalálható, Budapesten az I. sz Gyermekklinikát ajánlom). A kivizsgálás eredményétől függ, hogy a megfelelő életkor elérését követően tudjuk e a gyermeket Tréningünkben kezelni.
Balogh Judit
Tisztelt Doktor Úr!
Kisfiam 7éves,szeptemberben kezdi az iskolát.
Epilepsiász,amire 1éve napi 2x150ml convulex tablettát kap,a gyógyszer beállítást követően fél év után kezdődtek a tünetek,hogy előfordult pár alkalommal a napközbeni bepisilés,azt mondta nem érezte a vizelesi ingert.
Jártunk vesevizsgálaton,ahol negatív eredményt kaptunk,onnan továbbküldtek húgyhólyag vizsgálatra,ami meg is történt.
A sok folyadék bevitel ellennére(kb.2liter víz) 3óra alatt mindössze 100ml litereket pisilt,amire azt írták,hogy az atlagnál kisebb a hólyagja...érdemleges eredmény sajnos még mindig nincs.
Esetleg lenne e további tanácsa a Doktor Úrnak,hogy hogyan tovább.
Nem szeretnénk,hogy emiatt az iskolába problémája legyen és hátrányba kerüljön!
Tisztelettel:Batta Renáta
Batta Renáta
Tisztelt Anyuka!
Szerintem a fenti tüneteket komolyan kell venni. Javaslom, hogy első lépésként keresse fel a területileg illetékes gyermek nefrológiai rendelést(gyerme vesegondozó, Budapesten az I. sz Gyermekklinika, vidéken minden megyeszékhelyen van)) . Tréningünk a vesegondozókkal szoros munkakapcsolaban van. Amennyiben a nefrológus véleménye alapján a Tréningünk megfelelő klezelési módszer az Ön gyermeke számára szívesen segítünk.
Balogh Judit
Tisztelt Doktor úr!

Lányom 5 éves, szeptemberben lesz 6. Éjszakai szobatisztaság még nem áll fenn, csak az éjszakák kb. 2/3 ában.
Voltunk már nephrológián sokféle vizsgálstaton, félévente konrollra járunk, semmi konkrétat nem találtak. Voltunk pszichológusnál, ott a kistesó születésével hozták összefüggésbe, ezen dolgoztunk talán részben emiatt javult kicsit a helyzet. Használunk cseppcsengőt, ez is okozott javulást.
Ami viszont jobban aggaszt, hogy túl sokszor van pisifolt a bugyijában. Sokszor látom, hogy kell neki , izeg-mozog de mégsem megy el. Ez borzasztóan rossz látvány mert milliószor megbeszéltük, hogy ne csinálja ezt de mégis...Nem tudom, hogy ennyire nem érdekli, vagy direkt csinálja vagy tényleg nagy gond van ...

Válaszát előre is köszönöm !
Évi
Tisztelt Anyuka!
A Vizelési Tréning Program nem foglalkozik a tisztán éjszakai bevizelés kezelésével. Amennyiben nappali vizelet elcsepegés vagy sürgető ingerek jelennek meg, abban az esetben a kezelési módszerünk hatékony lehet. Kérem elsőként keresse fel vagy a Pécsi vagy a Szegedi Tudományegyetem gyermek nefrológiai rendelését vagy  a budapesti I. sz Gyermekgyógyászati Klinika nefrológiai rendelését. Az ott dolgozó orvosok Trénüngkkel szoros kapcsolatban vannak és a további kezelés tekintetében mnegfelelő javaslatot adnak Önöknek.
Balogh Judit